Aankomend event

Damien helpt mee als vrijwilliger

Er is rust en natuur. Er zijn dieren, stoffige spullen en meubels, grote verroeste machines; in elke ruimte valt wel wat te ontdekken… en wat op te ruimen. Daar ben ik dan ook voornamelijk mee bezig geweest in de twee weken als vrijwilliger. De tuin en enkele binnenruimtes heb ik helpen opruimen, waardoor ze er nu leuker en rustiger uitzien. Dit creëert overzicht, waardoor ook weer nieuwe ideeën onstaan.

Mijn bijdrage als vrijwilliger waar ik het meest blij mee ben is het organiseren en faciliteren van meerdere gezamenlijke brainstormsessies, gericht op het ontwikkelen van een gezamenlijke visie voor de toekomst van de brouwerij, en een bijbehorend stappenplan. Toen ik aan de vaste bewoners/vrijwilliger vertelde dat ik hier ervaring mee heb dankzij mijn afgeronde opleiding ‘Business Innovation’, werd ik gevraagd om dit op te pakken. Het was voor mij een laagdrempelige manier om mezelf op een professionele manier uit te dagen. En zo’n sessie organiseren is gewoon leuk!

Dit was mijn eerste ervaring als vrijwilliger in het buitenland en ik ben blij dat ik het heb gedaan. Al ligt België dicht bij Nederland, toch is mijn wereld er groter door geworden. Ik keer bovendien terug naar huis met meer zelfvertrouwen en zin in de volgende stap: op zoek naar een baan!